Het Asiel

De doelstelling van het asiel is het opvangen en uitplaatsen van zwerf- en afstandshonden en katten. Wij hebben een werkgebied waar wij de dieren uit opvangen, namelijk de gemeente Berkelland en de gemeente Haaksbergen. Bijna dagelijks worden er zwerfhonden en zwerfkatten uit deze gemeenten naar het dierenasiel gebracht.

Ze worden gebracht door de dierenambulance, door de gemeente of door mensen wie het dier hebben zien zwerven. Als zo’n zwerfdier binnenkomt, wachten wij twee weken of de rechtmatige eigenaar zich meldt. Is dit niet het geval, dan gaan wij op zoek naar een nieuw liefdevol huis. Naast de zwerfdieren heb je ook nog de afstandsdieren. Deze dieren worden door hun eigenaar naar het asiel gebracht om er afstand van te doen. De redenen dat mensen dit doen lopen vaak erg uiteen.

Er zitten veel dieren bij asiel Brammelo met allemaal een verschillend verhaal. Ze zijn allemaal op zoek naar 1 ding en dat is een leuke nieuwe baas die tijd en aandacht aan ze kan geven. Kortom, bent u nog op zoek naar een leuke hond of kat? Kijk dan eens in het asiel, want daar zitten de leukste dieren!

Wat vangen we op?

Zwerfdieren: Zij worden gevonden op straat in de gemeenten Berkelland en Haaksbergen.
Afstandsdieren: Zij zijn weggedaan door mensen die ze niet meer konden houden om welke reden dan ook.

Asieldieren:
Elk asieldier heeft zijn eigen verhaal. Om dit zo duidelijk mogelijk weer te geven staat er van elk asieldier een kort stukje op deze site. Voor overige informatie kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Ook kunt u langskomen op afspraak.

 

Asielhonden:
Elke asielhond is geënt met de Cocktail en Kennelhoest. Ook is de hond ontwormd en ontvlooid en draagt een chipnummer. Het dier wordt na uitplaatsing door ons geregistreerd bij de Emax. Er wordt door ons beoordeeld of het dier geschikt voor u is.

 

 

Asielkatten:
Elke asielkat is geënt tegen Niesziekte en Kattenziekte. Ook is de kat ontwormd en ontvlooid en draagt een chipnummer. De kat wordt na uitplaatsing door ons geregistreerd bij de Emax. Ook bij katten wordt er door ons beoordeeld of het dier bij u past.

button-asielkatten

Als u besluit een asieldier te nemen, dan heeft u het dier 10 dagen op proef. Mocht het in die 10 dagen niet goed gaan, dan kunt u het dier naar ons terug brengen en krijgt u de helft van het adoptiebedrag terug. Na de 10 dagen zal u afstand moeten doen.

  • Wij nemen het dier altijd terug als het bij ons vandaan komt.
  • Mocht het dier, binnen 14 dagen na uitplaatsing, ziekteverschijnselen vertonen die tijdens de opvang in het asiel zijn opgelopen, dan kan men altijd op onze kosten langs onze eigen dierenarts (Gemma Brinkhuis te Eibergen) na telefonisch contact te hebben gehad met ons. Deze garantie vervalt dus bijvoorbeeld als u overgaat op ander voer dan dat het dier bij ons heeft gehad.

Voor asielkatten zijn wij elke vrijdag van 14.00 uur tot 21.00 uur geopend om zonder afspraak een kijkje te nemen in de kattenkamers.